ارتباط موثر کودکان یک ضرورت فراموش شده

ارتباط موثر کودکان یک ضرورت فراموش شده

برای آموزش ارتباط موثر کودکان تان چقدر وقت می گذارید؟ چقدر در طول روز وقت صرف می کنید و انرژی می گذارید که دوست، فرزند و یا پدر و مادرتان را متقاعد کنید که آنچه از حرف های شما برداشت کرده اشتباه است یا به عبارت دیگر سوء تفاهمی پیش آمده است. چند بار برایتان پیش آمده که بعد از یک بحث طولانی به این جمله بسنده کنید “من منظوری نداشتم “.

چه بر سر رابطه های ما آمده که نمی توانیم مقصودمان را در کمال سادگی و به دور از تکلف بیان کنیم، سوء برداشتی از صحبت ما نشود و در عین حال احساس قلبی ما به طور کامل منتقل شود.

ضرورت ارتباط موثر کودکان

شاید بارها از زبان کودک یا نوجوانتان شنیده اید که “شما من را درک نمی کنید” و یا عامیانه تر ” شما نمی فهمید من چی میگم”… مگر نه این است که گفتمان راهگشاست پس چرا گفتگو های ما راه به جایی نمی برد. به نظر می آید اشکال کار جایی در میان کلماتی است که از دهان ما خارج می شود، در نوع بیان، لحن و حتی زبان بدن ماست.

از فرزندتان تعریف می کنید اما او این را به حساب کنایه می گذارد. او از شما تشکر میکند اما حالت نگاهش و لحن صحبتش چیز دیگری می گوید. در این مواقع درماندگی را با تمام وجود احساس می کنیم و … بله به همین سادگی یک رابطه در اندک زمانی به فنا می رود.

ارتباط موثر کودکان در مدرسه

کاش در مدارس ما ساعاتی را برای آموزش صحبت کردن موثر اختصاص می دادند. زمانی برای آموزش ارتباط موثر کودکان و آنچه که زیر بنای ارتباط صحیح در خانواده، مدرسه و جامعه است. آنگاه شاید ما هم حرف های فرزندمان را بهتر می فهمیدیم و بالعکس و البته نا آگاهانه تمام اختلافات مان را به پای اختلاف سنی و شکاف بین نسل ها نمی گذاشتیم. گاهی برای اینکه منظور خود را به فرزندم بفهمانم تا حد عصبانیت و گاهی خشونت پیش می روم شاید اگر لغات درست را در جایگاه مناسب و با لحنی در خور موقعیت به کار میبردم نیازی به صرف این همه انرژی نبود.

ارتباط موثر کودکان

به طور همزمان قاطعانه، امید بخش، دوستانه و با اقتدار صحبت کردن شاید در ابتدا سخت و گاهی نشدنی به نظر بیاید اما دور از دسترس نیست. ایجاد یک رابطه ی سالم، بدون تنش و در عین صمیمیت و آرامش ارزش آن را دارد که قدم در راه بگذاریم و راه مقابله با آنچه تیشه به ریشه روابط ما میزند را بیاموزیم. گاهی یک نگاه صمیمانه، یک لبخند، یک آغوش باز و شاید یک لحن آرام اما با اقتدار بتواند گره از مشکلات زیادی باز کند اگر آگاهانه و به موقع از آنها در گفتگوهایمان استفاده کنیم.

مطالعه مقاله فن بیان کودکان یک ضرورت است را به شما پیشنهاد می کنم.

دوستت دارم فقط یک عبارت است. این ما هستیم که به آن جان می بخشیم. انرژی مثبت یا منفی ما آن را به حرکت در آورده و به سمت مقابل روانه میکند. لحن ماست که بار این کلمات را به دوش میکشد و به طرف مقابل می فهماند که دروغ می گویم، قصدم تمسخر است، فقط از سر ترحم و دلسوزی این حرف را میزنم و یا با تمام وجود و از صمیم قلب دوستت دارم. انتخاب با ماست.

در پایان باید گفت ارتباطات عالی متولد نمی شوند، بلکه ساخته می شوند! این ما هستیم که مسئولیت داریم فرزندان و نوجوانان خود را مجهز به مهارت هایی کنیم که در آینده نیازشان دارند. مهارت بر قراری ارتباط موثر یکی ار مهمترین و پایه ای ترین مهارت هایی است که باید به کودکان خود آموزش دهیم.

در صورت تمایل به توییتر ما بپیوندید

دیدگاه‌ها ۰